Ciència davant el mirall és un bloc que impulsem des de la Delegació del CSIC a Catalunya. Sorgeix de l’experiència de la iniciativa Inspiraciència, amb la qual comparteix el propòsit de difondre la ciència des de diverses perspectives i en consonància amb altres disciplines com la literatura o l’art.

Quina imatge ofereix la ciència de sí mateixa? I quina imatge li tornen la literatura, l’art o el cinema? En aquest bloc trobareu articles que giren al voltant dels punts d’encontre entre diverses disciplines, tant científiques com humanístiques.

Voleu explicar-nos una història sobre la ciència, sobre la vostra recerca amb aquesta inquietud divulgativa i reflexiva? Aquest espai també està obert a tot el personal del CSIC que desitgi contribuir amb un article a explicar com veiem i pensem la investigació científica. Poden ser ressenyes de llibres, entrevistes sobre noves publicacions de divulgació, crítiques d’exposicions o de pel·lícules, històries, vivències o reflexions que sorgeixen de la recerca, etc. Podeu enviar-nos els articles seguint les bases que trobareu aquí.

Algunos de los arrecifes de coral más antiguos del Mediterráneo empezaron a formarse hace 400.000 años