Fins a 59 grups de recerca de centres del CSIC, de totes les universitats catalanes i de la fundació I-CERCA, es van reunir ahir, 20 de juliol, en el TECNIO Summer Meeting 2022, la primera trobada que convoca aquesta nova Associació.

L’Associació TECNIO, que va ser constituida el passat mes de noviembre, aglutina grups de recerca que compten amb l’acreditació TECNIO que atorga ACCIÓ, un segell que identifica els desenvolupadors de tecnologia a Catalunya per facilitar-ne la connexió amb les empreses. Tots els grups fan recerca aplicada en tecnologies diferencials i tenen capacitat per transferir-la al mercat per mitjà de projectes d’R+D, de llicències de patents o de la creació d’empreses emergents de base tecnològica.

L’Associació TECNIO, que té com a presidenta Nora Ventosa, investigadora de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), reuneix fins a 59 grups de recerca, entre els quals n’hi ha cinc  del CSIC: el grup Medicinal Chemistry and Synthesis (MCS) i el grup Nanobiotechnology for Diagnostics (Nb4D), ambdós de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC); el Grup de Transductors Químics (GTQ) de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM); el grup NANOMOL de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB); i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA).

A més, l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), centre mixt del CSIC i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), també està acreditat com a centre TECNIO i pertany a l’Associació, tot i que ho fa sota el paraigua de la UPC.

L’Associació TECNIO compta amb un ajut de 300.000 euros d’ACCIÓ per als propers 3 anys per reforçar la visió de mercat d’aquests agents. L’objectiu és agrupar i fer visible la seva activitat per impulsar-los com a instrument de connexió amb el teixit empresarial i l’administració.

La trobada TECNIO Summer Meeting 2022 ha servit per reprendre el contacte amb tots els membres i agents col·laboradors de l’Associació.

 

Investigadors i tècnics del CSIC assistents a la trobada de l'Associació TECNIO.

Investigadors i tècnics del CSIC assistents a la trobada de l’Associació TECNIO.