Aquesta nova exposició reconstrueix les memòries dels colons de la Guinea espanyola durant la primera meitat del segle XX. Mostra documents, cartes i fotografies dels colons espanyols, entre els quals destaca la fotografia de la Hacienda Virgen de Montserrat. Els documents provenen del Fons Giménez-Ferrer de la Institució Milà i Fontanals i es podran veure fins al 9 de desembre a la Delegació del CSIC a Catalunya.

Des d’avui es pot visitar en la Delegació del CSIC a Catalunya la segona part de ‘Objectes de la recerca’, activitat que busca ressaltar, a través d’exposicions successives de petit format, alguns objectes excepcionals que formen part de la recerca que es duu a terme en els centres del CSIC.

La que s’inaugura avui és “Memòries de la Guinea espanyola”, que parteix de la investigació que realitza Yolanda Aixelà, investigadora de la Institució Milá i Fontanals de Investigació en Humanitats (IMF-CSIC).

L’objecte protagonista aquesta vegada és un conjunt de documents de l’època colonial a Guinea espanyola, entre els quals destaca la fotografia de la Hacienda Virgen de Montserrat, una plantació de cafè construïda en 1927 en Oveng (Bata, Guinea) i que serveix d’eix narratiu. Igual que el seu predecessor, l’objecte estarà acompanyat per textos explicatius i la projecció d’un vídeo que té com a narradora a la investigadora Yolanda Aixelà.

A més, Aixelà donarà una xerrada el pròxim 25 d’octubre a les 17.30 en la Delegació del CSIC. Es podrà assistir presencialment i mitjançant streaming. Es requereix inscripció prèvia.

L’exposició pot visitar-se des d’avui 7 d’octubre fins al 9 de desembre de 2022 (Egipcíaques, 15. De dilluns a dijous de 7.30 a 18.45 i divendres de 7.30 a 16.45)

Concurs de fils de Twitter Objectes de recerca

Per a aquells que visitin l’exposició, assisteixin a la xerrada o vegin la càpsula audiovisual d’aquest objecte, i ho desitgin, s’obre des d’avui i fins al 9 de desembre el termini per a crear un fil de Twitter divulgatiu sobre la Guinea espanyola.  Les bases completes del concurs poden trobar-se aquí.

Més informació

 Comunicació Delegació CSIC a Catalunya

Finaliza el proyecto #Protagoniza: Ciencia y Divulgación Inclusivas, del CSIC
Finaliza el proyecto #Protagoniza: Ciencia y Divulgación Inclusivas, del CSIC