El 23 de novembre l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) organitza l’Innovation Day: Xips de km 0 per promoure la transferència amb la indústria. Comptarà amb la presència d’empreses especialitzades en ciències de l’espai, com ara IENAI Space -creadors del primer propulsor espacial espanyol-, o en biomedicina, com INBRAIN Neuroelectronics.

L’Institut de Microelectrònica de Barcelona organitza l’“Innovation Day: Xips de km 0”, una jornada presencial a l’Hotel Exe Campus (Cerdanyola del Vallès) el 23 de novembre. La trobada posarà en valor les tecnologies desenvolupades per l’institut i destacarà la transferència de coneixement duta a terme pel centre de referència en investigació i desenvolupament en micro i nano tecnologies.

L’acte cerca establir vies de col·laboració amb la indústria i generar un diàleg entre les necessitats i possibilitats de la microelectrònica en sectors com la salut, medi ambient, mobilitat, energia, espai, física, etc. L’IMB-CNM es dedica al disseny i la fabricació de xips i compta amb la sala blanca de micro i nanofabricació més gran del sud d’Europa, única en tecnologies de silici. Aquesta instal·lació està reconeguda com a Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) pel Ministeri de Ciència i Innovació i ha estat considerada un actiu estratègic en el Projecte per a la Recuperació i Transformació Econòmica Xip (PERTE Chip) estatal, com a node principal de la ICTS Micronanofabs .

L’IMB-CNM convida així un centenar de persones, incloent-hi empreses, agrupacions empresarials i agents de la indústria, per posar en comú necessitats i establir possibles vies de col·laboració entre institut i empreses.

Ana Castro, vicepresidenta de Transferència del CSIC, inaugurarà la jornada

El primer Innovation Day: Chips de km 0 comptarà amb la vicepresidenta de Transferència del Coneixement del CSIC, Ana Castro, i el director de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, ​​Luis Fonseca.

A la jornada es donaran a conèixer les dades de transferència dels darrers anys i es repassaran les diferents formes de col·laboració amb la indústria que han donat lloc a casos d’èxit. Després de dinar, se celebrarà una taula rodona on s’analitzarà el potencial dels xips com a vector de col·laboració i innovació.

Empreses com IENAI Space, INBRAIN Neuroelectronics, BSHE (Bosch Home Appliances), Array4Cells i Fuelium han confirmat la seva assistència a les sessions.

Les persones assistents tindran l’oportunitat de visitar les instal·lacions de l’IMB-CNM, inclosa la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació. La Sala Blanca és una instal·lació d’accés obert única al sud d’Europa per les seves característiques, on es pot treballar en escales micro i nanomètriques per fer recerca en tecnologies de silici i altres materials semiconductors. El ventall d’aplicacions que cobreix és molt ampli, incloent-hi biomèdiques, medi ambient, alimentació,nergia i mobilitat, seguretat, comunicacions i electrònica de consum.

Més informació d’aquesta jornada i programa a: https://www.imb-cnm.csic.es/es/transferencia-tecnologica/innovation-day

 

Sabela Rey Cao y Patricia Rodrigo / Comunicación IMB-CNM-CSIC

Poster de l'Innovation Day

Poster de l’Innovation Day