El programa ofereix 187 contractes, destinats a formar una nova generació de professionals en competències digitals i Intel·ligència Artificial en diferents disciplines científiques. A Catalunya, el programa es presenta el proper dijous 25 de juliol, a la seu de la Delegació del CSIC

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), organisme dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, llança el programa Momentum: Desarrolla tu Talento Digital. La iniciativa està finançada pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública i neix amb la vocació de promoure una nova generació de professionals amb competències digitals avançades, que pugui ser retinguda a l’ecosistema de ciència i innovació espanyol. L’objectiu és situar el CSIC i Espanya com a actors líders en aquest àmbit.

El programa s’emmarca al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que s’articula a través del Pla Nacional de Competències Digitals.  Compta amb un finançament de 58 milions d’euros, i s’articula mitjançant projectes de recerca en l’àmbit de la intel·ligència artificial, la digitalització i les tecnologies relacionades, aplicades a diferents disciplines científiques, com la biologia, l’agricultura, la química, l’astrofísica o la biomedicina, entre d’altres.

El programa incorporarà 187 noves persones a centres de recerca, mitjançant la contractació i la formació, durant 48 mesos. D’aquests contractes, 24 estan destinats al CSIC a Catalunya, comunitat on la institució és present a través de 21 centres (dels quals 14 són propis, 3 mixtos i 4 creats en consorci amb altres institucions).

El programa es presenta a Barcelona el proper dijous 25 de juliol a la Delegació del CSIC, a les 12:00 h.  Es comptarà amb la presència de Carmen Simón, directora del Departament de Postgrau i Especialització del CSIC, i de Luis Calvo, delegat del CSIC a Catalunya, així com alguns investigadors principals de projectes que presentaran alguns dels projectes que acolliran contractes.

24 contractes a 17 centres de Catalunya

Dels 187 nous contractes oferts en el marc del programa, uns 24 corresponen a una vintena de projectes de Catalunya i que es realitzaran als centres següents: Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB); Geociències Barcelona (GEO3BCN); Institut Botànic de Barcelona (IBB: CSIC-MCNB); Institut d’Anàlisi Econòmica (IAE); Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF); Centre de Recerca a Agrigenòmica (CRAG); Institut Ciències de l’Espai (ICE-CSIC); Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC); Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC); Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI, CSIC-UPC); Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC), Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), i Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats (IMF-CSIC), Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB); Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB); Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA); Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB).

Són, doncs, 24 places adreçades a personal pre i post doctoral, i titulats superiors.

Els llocs oferts podran consultar-se al catàleg d’oportunitats Momentum, allotjat a la web del Programa (www.momentum.csic.es).

La Borsa de Treball del CSIC serà el mecanisme de selecció per accedir als llocs de treball disponibles, respectant els principis constitucionals de transparència, igualtat, mèrit i capacitat, que regeixen l’accés a l’ocupació pública.

El Programa, a través del disseny d’un Pla Formatiu Individualitzat, facilitarà que els participants adquireixin coneixements teòrics i tècnics en digitalització, i desenvolupin competències fonamentals per prosperar a l’entorn laboral actual.

Cada beneficiari disposarà d’un Currículum Formatiu personalitzat, on es detallarà tot el seu itinerari educatiu.

Més informació: https://momentum.csic.es/

Instituto de Análisis Económico (IAE)

El programa permetrà la incorporació i formació de personal investigador i tècnic durant un període de 48 mesos.