Estan programats en català, amb Salvador Macip, i en gallec, amb Estíbaliz Espinosa. Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades. A l’edició passada es van realitzar tallers en castellà amb Rocío de Juan en unes sessions que es poden veure al canal de YouTube del certamen.

Inspiraciencia és un concurs de relats d´inspiració científica, impulsat des del CSIC a Catalunya. La iniciativa relaciona ciència i escriptura de manera lúdica, i des de les primeres edicions ofereix activitats paral·leles. En aquesta edició s´han programat tallers d´escriptura creativa per celebrar la Diada de Sant Jordi.

“Escriptura creativa de temàtica científica”, amb Salvador Macip

El dilluns 17 d’abril, de 16.00 a 18.00, es desenvoluparà el taller “Escritura creativa de temàtica científica”, en català. El docent serà el metge, investigador i escriptor Salvador Macip. Al seu taller es treballaran tècniques narratives bàsiques per escriure relats a partir de l’anàlisi del conte “Gènesi 2.0”, obra del mateix Macip.

El format de la sessió serà híbrid, amb places limitades: 10 presencials i 15 en línia. Tindrà lloc a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (Carrer de Canuda, 6, 08002, Barcelona), entitat que col·labora en l’organització d’aquesta activitat.

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.

“Narrativas do carbono. Obradoiro para humanos sobre literatura e ciencia”, amb Estíbaliz Espinosa

A càrrec del taller “Narratives de carboni. Obradoiro per a humans sobre literatura i ciència en gallec” està Estíbaliz Espinosa, escriptora gallega de poesia, assaig i traducció, cantant i comunicadora científica. En aquesta activitat es coneixeran i posaran en pràctica tècniques per crear un relat científic.

En aquest cas, el taller es repetirà en dues sessions, el dimarts 25 i el dimecres 26 d’abril, de 18.30 a 20.30 en els dos dies i amb format en línia. Les places estaran limitades a un màxim de 10 persones a cada sessió. L’activitat es realitzarà gràcies a la col·laboració de l’Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega.

Els enllaços a les inscripcions es proporcionaran més endavant en aquesta pàgina.

XIII edició d’Inspiraciència

El certamen de relats científics Inspiraciència té obert el termini de presentació de relats fins al 4 de juny de 2023. Poden enviar-se textos d’un màxim de 800 paraules, a la categoria jove o adult, i en castellà, català, gallec o euskera. Es pot participar en una de les tres temàtiques del certamen: la llibre (d’inspiració científica en general); la ‘De ciència i de lletres’, dirigida al professorat que animi els alumnes a participar; i, com a novetat en aquesta edició, la temàtica especial d’arqueologia. Els textos s’enviaran a través del web del concurs, inspiraciencia.es.

Inspiraciència és un concurs impulsat des de la Delegació del CSIC a Catalunya. Rep el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació, i el suport continuat de nombroses entitats culturals i científiques.

La iniciativa va néixer a l’any 2011 amb l’objectiu d’unir ciència i literatura per fomentar la creativitat i un apropament diferent del pensament científic.

Contacte: info@inspiraciencia.es / ana.yeste@dicat.csic.es

Delegació del CSIC a Catalunya

Instituto de Análisis Económico (IAE)
Instituto de Análisis Económico (IAE)