La Mare de les Ciències

Iniciativa del CSIC a Catalunya amb motiu de l’11F, que busca donar visibilitat al personal femení des de la mirada i creativitat de la infància

Inicio > Cultura científica > La Mare de les Ciències

Què és La Mare de les Ciències?

La Mare de les Ciències és una iniciativa de caràcter intern del CSIC a Catalunya, organitzada des de la seva Delegació amb motiu del 11F, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Consisteix en l’elaboració de dibuixos, per part de nens i nenes, sobre el treball que realitzen les dones dins del CSIC a Catalunya, per posteriorment exposar-los. Amb la proposta es busca donar visibilitat a la seva feina des dels ulls de la infància, fent així partícips a les nenes i nens del seu entorn.

 

A qui va dirigit La Mare de les Ciències?

A nens i nenes d’Infantil (I3, I4 i I5) i Primària (de 1r a 6è) que tinguin relació (estreta, però no necessàriament sanguínia: mares, tietes, àvies, germanes, amistats, etc.) amb personal femení del CSIC. L’única condició és que aquest personal ha de tenir vinculació laboral amb els instituts, centres, unitats o Delegació del CSIC a Catalunya (científiques, personal d’administració i gestió, tècniques de laboratori, tècniques de comunicació/cultura científica, etc.).

 

Quina és la temàtica?

La temàtica és lliure sempre que estigui relacionada amb la professió que realitza el referent femení que inspira l’obra (línies de recerca, tasques, etc.).

 

Quin format han de tenir les obres presentades?

Han d’anar en un full DIN A4, de qualsevol gramatge. Es pot utilitzar qualsevol tècnica artística apta per ser escanejada i exposada.

 

Com participar-hi?

Les obres es podran enviar mitjançant correu postal intern a la següent adreça: Cultura Científica (La Mare dels Ciències). Delegació del CSIC a Catalunya. c/ Egipcíaques, 15, 08001 – Barcelona

Al sobre s’hi ha d’incloure el formulari de participació amb les dades del participant i de la dona a la qual fa referència l’obra.

S’acceptarà una única obra per infant.

La data màxima de recepció de les obres serà el divendres 19 de gener (s’ha ampliat; abans era el 12 de gener). Davant les possibles demores amb el servei de correus, recomanem enviar els sobres amb la major antelació possible, així com avisar per mail (difusio@dicat.csic.es i ana.yeste@dicat.csic.es) del seu enviament per a tenir present l’arribada del sobre. També aconsellem, si és possible i per aquesta mateixa raó, escanejar l’obra.

Per a qualsevol qüestió, els correus electrònics de contacte són: difusio@dicat.csic.es i ana.yeste@dicat.csic.es

 

Exposició i inauguració

Amb tots els dibuixos rebuts s’organitzarà una exposició a la Delegació del CSIC a Catalunya, que durarà tot el mes de febrer.

El dijous 8 de febrer a les 17:00 se celebrarà la inauguració de l’exposició amb una festa infantil. Hi podran assistir els infants que hagin participat i els seus acompanyants. Tot estarà subjecte a l’aforament i es concretarà i informarà després de la data de recepció de les obres (12 de gener de 2024).

A banda de l’exposició, les obres podran ser difoses per l’organització per mitjans físics i digitals, sempre esmentant l’autoria.

Instituto de Análisis Económico (IAE)