Us heu preguntat mai com és la vida a l’Antàrtida? O quina és la rutina dels científics i els tècnics que hi estan durant setmanes o mesos al llarg de les campanyes de recerca? Com s’organitzen a les dues bases antàrtiques? T’has preguntat mai com hi podries arribar a participar?
La Residència d’Investigadors acull una presentació per desvetllar algunes de les preguntes més habituals i explicar detalls sorprenents. La sessió comptarà amb la participació de Jordi Sorribas, director de la Unitat de Tecnologia marina (UTM) del CSIC. La UTM es la unitat encarregada de la gestió de la Base espanyola Antàrtica Joan Carles I i de la gestió dels vaixells oceanogràfics. Sorribas és probablement un dels científics més veterans de les expedicions espanyoles antàrtiques.
També hi serà Rafel Simó, professor d’investigació del Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), que ha dirigit diverses campanyes de investigació en el continent blanc, on estudia el paper dels oceans en la regulació del clima.
Així mateix, hi assistiran membres de l’Exercit de Terra, que dona recolzament a la campanya antàrtica i aporten la logística a la investigació científica. Parlaran de com es la vida a la Base Antàrtica espanyola Gabriel de Castilla, i quin és el seu paper en les campanyes.
S’adjunta pòster amb el programa.
Informació pràctica:
Expedició Antàrtica: Què cal saber sobre la investigació científica i el suport de l’exèrcit de Terra?
Data i hora: 6 de març de 2025, 18:00 h
Lloc: Residència d’Investigadors, Carrer Hospital, 64. Barcelona. 08001 (Ciutat Vella)
Organitzen: Ministerio de Ciència, Innovación y Universidades; CSIC – Delegació a Catalunya; Residència d’Investigadors; i la Jefatura de la 3ª Subinspección General del Ejército.
Presencial + Emissió en directe YOUTUBE
Inscripcions a través de secpart_suigepir@mde.es | 933169523

Poster de la jornada.