El CSIC celebrarà l’acte de lliurament de premis al Palau de l’Aljaferia a Saragossa el 10 de setembre a les 18.30. S’hi donaran a conèixer els guanyadors del total de 408 relats presentats en aquest concurs de literatura inspirada en la ciència. Com a novetat, aquesta edició reconeix la tasca del professorat en la participació de l’alumnat al concurs, amb el premi especial «De ciències i de lletres.»

El proper 10 de setembre, a les 18.30, tindrà lloc el lliurament de premis de la XIa edició d’Inspiraciència al Palau de l’Aljaferia a Saragossa (Carrer dels Diputats, s/n).

Inspiraciència és un concurs de relats d’inspiració científica organitzat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a través de la seva Delegació a Catalunya i que compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), així com el de nombroses entitats. La cerimònia d’aquesta edició compta amb la col·laboració especial de la Delegació del CSIC a Aragó.

Obrirà l’acte Javier Sada, President de les Corts d’Aragó. La gala també comptarà amb les intervencions de Maru Díaz, Consellera de Ciència, Universitat i Societat del Coneixement; Inmaculada Aguilar, directora general de la FECYT; María Jesús Lázaro, delegada del CSIC a Aragó; Pura Fernández, responsable de Cultura Científica i Directora de l’Editorial CSIC; i Lluís Calvo, delegat del CSIC a Catalunya.

Els actors Marisol Aznar i David Angulo seran els encarregats d’amenitzar la cerimònia amb breus actuacions musicals, intercalades durant el lliurament, en les quals versionaran cançons molt conegudes amb lletres científiques i molt d’humor.

En aquesta edició s’han presentat un total de 408 relats. S’atorga un premi guanyador i un o dos finalistes per cada categoria (jove i adult) i per idioma (castellà, català, gallec i euskera). El jurat d’Inspiraciència és l’encarregat de decidir els guanyadors i finalistes del premi institucional, mentre que una votació popular realitzada en línia escull els guanyadors del públic. Com a novetat, enguany el jurat també atorga el premi «De ciències i de lletres,» que reconeix la implicació del professorat en el procés d’elaboració dels relats presentats per l’alumnat.

El jurat encarregat d’atorgar els premis d’aquesta XIa edició ha estat el següent: Vicent Costa, doctor per la UAB i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (CSIC); Concepció Ayala, IGME-CSIC, actualment investigadora visitant a Geociències Barcelona; María Vicioso, tècnica de la unitat de Comunicació i Divulgació de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC; María Jesús Lazaro, delegada del CSIC a Aragó; Josune Aguirre, Euskal Etxea Centre Cultural, Barcelona; Naiara Berrojalbiz, investigadora a l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC; Ioritz Paulis Garmendia i Arantza Iturrioz, del Centre de Física de Materials (CSIC-UPV/EHU); Ana Bellón, tècnica de comunicació de la delegación del CSIC a Galicia; Manuel Vicente, director i presentador del programa de Radio galega “Efervesciencia”; Pura Salceda, representant de l’Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega i escriptora, traductora i estudiosa de la llengua i la cultura gallegues; Gemma Rius, investigadora a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC; Carles Molins, editor d’Insòlit; i Fran Cobo, bibliotecari a la Biblioteca de la Sagrada Família de Barcelona.

Enllaç streaming: https://multimedia.cortesaragon.es/library/lives/2

Comunicació i Divulgació CSIC Catalunya

Algunos de los arrecifes de coral más antiguos del Mediterráneo empezaron a formarse hace 400.000 años