La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha visitat avui l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICM-CSIC), a Barcelona, ​​aprofitant el seu pas per la ciutat comtal per signar l’acord de co-capitalitat cultural i científica amb l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

A l’ICM-CSIC, la ministra ha estat rebuda pel delegat del CSIC a Catalunya, Lluis Calvo, i el director de l’ICM-CSIC, Josep Lluís Pelegrí, que ha aprofitat l’ocasió per parlar a Morant del present, el passat i el futur de l’Institut, així com dels projectes en què l’ICM-CSIC s’ha involucrat darrerament.

Entre ells hi ha el programa Ocean Cities, una xarxa internacional per impulsar les ciutats oceàniques sostenibles. La iniciativa està liderada per l’ICM-CSIC i la Unitat de Tecnologia Marina (UTM-CSIC), aquesta última dirigida per Jordi Sorribas, i ha estat seleccionada per les Nacions Unides per impulsar els objectius de la Dècada de la Ciència Oceànica per al Desenvolupament Sostenible 2021-2030.

A més, en el breu recorregut per les instal·lacions, Diana Morant ha pogut conèixer alguns dels grups de recerca del centre, així com les seves línies de treball. Finalment, ha pogut visitar una exposició en homenatge al desè aniversari de la mort de la biòloga nord-americana Lynn Margulis, que es mostra aquests dies a l’Institut, i una altra que ofereix un recorregut per les zones polars del planeta.

La visita de Morant a l’ICM-CSIC ha finalitzat amb la participació en un dels tallers de les jornades de Portes Obertes que s’estan celebrant aquesta setmana a l’ICM-CSIC.

 

Instituto de Análisis Económico (IAE)

D’esquerra a dreta, el director de l’ICM-CSIC, Josep Lluís Pelegrí; la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; el director de la UTM-CSIC, Jordi Sorribas; i el Delegat del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo.