Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

COVID-19, molt més que una grip, molt més que una pneumònia

01/02/2021 @ 6:00 PM - 7:00 PM

SARS-CoV-2 és un coronavirus que es transmet per via aèria, per la qual cosa infecta, en primera instància, a cèl·lules de les vies respiratòries superiors i a cèl·lules pulmonars, causant una pneumònia atípica que pot ser molt greu, o Síndrome Respiratòria Aguda Greu (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS). Com passa amb altres virus, SARS-CoV-2 causa danys en aquelles cèl·lules, teixits i òrgans que infecta, no només cèl·lules de l’aparell respiratori, sinó també de cor, fetge, ronyons i el sistema nerviós. A més d’aquests danys directes, molts dels efectes patològics observats es deuen a disfuncions dels sistemes de regulació immune, vascular i de coagulació, induïdes per diverses proteïnes del virus. En aquesta xerrada, presentaré una visió general sobre diversos mecanismes pels quals SARS-CoV-2 produeix conseqüències patològiques tant agudes com persistents. Finalment, consideraré diverses opcions terapèutiques que poden contrarestar aquestes manifestacions patològiques.

La xerrada es durà a terme a les 18:00h en streaming i sense assistència de públic, per tal de garantir al màxim la salut de tothom.

Per a: Dr.Timothy Thomson Investigador Científic Laboratori de Senyalització i Càncer Institut de Biologia Molecular de Barcelona Consell Superior d’Investigacions Científiques

Detalles

Fecha:
01/02/2021
Hora:
6:00 PM - 7:00 PM

Local

Residència d’Investigadors