Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Biennal [Ciutat i Ciència]-Una actitud respectuosa ergo un oceà sostenible

08/06/2021 @ 5:30 PM - 6:30 PM

L’estudi de l’oceà és com un paradigma científic, ja que comprendre el seu funcionament requereix l’aportació de múltiples camps de coneixement, des de les ciències experimentals, de la vida i les humanitats, fins a les noves tecnologies.

En la visió global d’un sol planeta, l’oceà i el medi terrestre estan íntimament relacionats, de forma que qualsevol activitat d’una espècie terrestre com la humana té repercussions directes en la salut del medi marí. Alhora, l’ésser humà depèn de la salut d’aquest medi. La imatge del mar com aquella catifa on amagar la brossa que generem ja no és admissible avui en dia. Les conseqüències d’aquesta actitud, fruit en gran manera de la ignorància, ja són dramàtiques. Escassetat de recursos, alts nivells de contaminació, escalfament global, inestabilitat climàtica o erosió costanera en són alguns exemples representatius. Tan sols una acció conjunta i coordinada de tots els camps del coneixement permetrà identificar i implementar mesures fiables per la conservació i sostenibilitat de l’oceà.

Els temes o preguntes del debat serien al voltant de: l’oceà tempera, produeix, recicla i emmagatzema. Com ho fa? I com l’activitat de l’ésser humà modifica aquestes funcions? Quines poden ser les solucions als problemes actuals? Com podem trobar propostes per a un futur més respectuós i clamar el compromís dels diferents agents implicats?

Aquesta activitat tindrà continuïtat en una segona sessió, dues setmanes després. Es convidarà a la ciutadania a participar enviant a l’Institut de Ciències del Mar (ICM) preguntes relacionades amb el present i futur de l’oceà. Personal científic de l’ICM respondrà a les preguntes rebudes durant una trobada a la sala d’actes de l’institut, precedida per un missatge d’Enric Sala, director del projecte Pristine Seas de National Geographic.

Organizadores

Ajuntament de Barcelona
Institut de Ciències del Mar (ICM)

Local

Jardins de la Casa de la Misericòrdia
Carrer d'Elisabets, 8. (Ciutat Vella)
Barcelona, España
+ Google Map