La Organització Europea de Biologia Molecular ( EMBO) ha anunciat avui la llista de nous membres, amb un total de 64 noms, entre ells quatre d’Espanya. Elisa Martí és professora d’investigació de l’Institut de Biologia Molecular del CSIC (IBMB-CSIC).

Elisa Martí, professora d’investigació de l’Institut de Biologia Molecular del CSIC (IBMB-CSIC) ha estat elegida com a nou membre de l’Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO) per la seva excel·lència investigadora.

“Em sento realment honorada pel nomenament i emocionada que el meu equip d’investigació pugui beneficiar-se de l’entorn de recerca internacional proporcionat per EMBO”, assenyala la Prof. Martí.

La EMBO va ser creada per promoure la recerca d’excel·lència en biologia molecular a Europa. Cada any, tria els seus nous membres entre els científics de Ciències de la Vida com a reconeixement a les seves excel·lents fites. Aquest any, la llista de nous membres ascendeix a 64 científics.

Juntament amb Elisa Martí, els científics d’Espanya escollits per EMBO han estat Miguel Ángel del Pozo i José Antonio Enríquez, tots dos del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC), i Toni Gabaldón, del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC-CNS) i de l’IRB Barcelona

Els nous membres d’aquest any seran rebuts formalment en la reunió anual de l’EMBO, entre el 27 i el 29 d’octubre de 2021.

Elisa Martí és investigadora de l’IBMB-CSIC, especialitzada en la neurobiologia del desenvolupament. El seu treball s’enfoca en comprendre els principis bàsics que, durant el desenvolupament embrionari, regulen el creixement i la generació de l’enorme diversitat cel·lular del sistema nerviós. Sobre aquest coneixement bàsic, el seu treball pretén definir les lesions genètiques o ambientals que poden causar malalties neurològiques congènites.

La tradició de l’EMBO de reconèixer com a membres a destacats científics de les Ciències de la Vida es remunta a 1963, quan un grup inicial de 150 Membres va ser seleccionat pel Consell de l’EMBO. Des de llavors, els membres d’EMBO han estat convidats a nominar i elegir investigadors excepcionals per  unir-se a la comunitat.

https://people.embo.org/

 

Instituto de Análisis Económico (IAE)

Elisa Martí, professora de recerca de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona del CSIC (IBMB-CSIC), en una imatge recent.

Material de descarga
Imagen (jpeg)