En aquesta edició hi ha un premi especial per a relats sobre Arqueologia. Podran enviar-se textos d’un màxim de 800 paraules, en la categoria jove o adult, i en castellà, català, gallec o euskera. El termini de recepció de relats finalitza el 4 de juny.

El certamen de relats científics Inspiraciència, del Consell Superior d’Investigacions  Científiques (CSIC) obre avui el seu termini de presentació de relats fins al 4 de juny de 2023. El concurs compta amb  la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació, i el suport continuat de nombroses entitats culturals i científiques.

Inspiraciència va néixer l’any 2011 amb l’objectiu d’unir ciència i literatura per a fomentar la creativitat i un acostament diferent al pensament científic. Ho fa des de la interdisciplinarietat, la transversalitat i el plurilingüisme. Poden presentar-se al certamen relats curts d’un màxim de 800 paraules escrits en castellà, català, gallec o euskera, en dues categories: Jove (de 12 a 17 anys) i Adult (a partir dels 18 anys). Els originals s’enviaran a través de la web del concurs, inspiraciencia.es, mitjançant registre previ.

Premis

Es concediran els següents premis: vuit institucionals (un per cada categoria i idioma); dos premis del públic (un en cada categoria), escollits mitjançant votació popular; el premi De ciències i de lletres, dirigit al professorat que hagi promogut la participació en el concurs del seu alumnat; i, com a novetat en aquesta edició, vuit premis especials d’Arqueologia (un per cada categoria i idioma). En tots els premis, a excepció del premi públic, un jurat per cada idioma proposarà els guanyadors i finalistes. En el premi especial d’Arqueologia, hi haurà un únic jurat conformat per personal de la xarxa ArchaeologyHub.

Premi especial d’Arqueologia

Aquesta edició comptarà amb la participació especial de la Connexió ArchaeologyHub, una xarxa que reuneix  el personal investigador del CSIC dedicat a l’Arqueologia, i que es materialitza en una temàtica i premi especial d’aquesta àrea, en totes les categories i llengües.

Lliurament de premis

Aquest 2023, el lliurament de premis es durà a terme al setembre, a Oviedo, en col·laboració amb la Delegació del CSIC a Astúries. Des de la sisena edició, el lliurament de premis del certamen ha tingut un caràcter itinerant i s’ha celebrat a Madrid, la Corunya, Sevilla, Sant Sebastià o Saragossa. En la passada XII edició, la cerimònia es va realitzar a la Residència d’Investigadors de Barcelona.

Entitats col·laboradores

Inspiraciència és un concurs impulsat des de la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica i Ciència Ciutadana del CSIC. Pot realitzar-se gràcies a la implicació del personal de les delegacions, centres i instituts del CSIC en: Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Extremadura, Galícia, País Basc i les comunitats de Madrid i València.

A més, compta amb un equip de moderació conformat en la seva majoria per personal de les Delegacions, centres i instituts del CSIC. També amb un jurat, la composició del qual s’anunciarà pròximament, amb persones del món de la ciència i la cultura.

Les següents entitats culturals i científiques també col·laboren en el certamen amb els premis institucionals i amb la difusió: Principia; Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Escuela de Escritores; Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega; Editorial Galaxia; Elhuyar Fundazioa; Mètode – Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Biblioteques de Barcelona; Efervesciencia – Radio Galega.

Contacte: info@inspiraciencia.es
Més informació: https://inspiraciencia.es/ca/

CSIC Catalunya

Flyer del concurs.

Materials de difusió:
Cartell, flyers i banners